All for Joomla All for Webmasters

Bu 2 saatlik Atölyelerde, çoğu ebeveynin çocuklarıyla ilişkisinde yaşadığı temel sorunları konu başlıklarıyla ele alıyoruz.

Her atölyede, çocuğumuzun sınırlarımızı zorladığı konunun nedenlerini deneyimleyip, hissederek anlamayı, kendimiz ve çocuğumuzla ilgili farkındalığımızı arttırmayı ve yaşamımızı kolaylaştıracak çözüm önerileri sunmayı hedefliyoruz.

Her bir atölyenin sonunda, katılımcıların kendilerine ve çocuklarına daha fazla şefkatle yaklaşabilmelerini ve kendilerine biraz daha güvenle ebeveynlik yolculuklarına devam etmelerini umuyoruz.

Başlıca Atölye Konuları:

Çağımızın en büyük sorunlarından biri ekran. Bu teknolojinin içine doğmuş çocuklar için bir yaşam tarzı olmasının yanı sıra, uzun süre ekrana maruz kalmanın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, anne-babaları bu konuda endişelendirmekte ve çaresiz bırakmaktadır.,

Peki, o zaman ne yapmalı? Çocuklarımızı bırakıp istedikleri kadar bilgisayar başında kalmalarına izin mi vermeliyiz? Yoksa sınırlar koymalı mıyız? Peki ama söylediklerimi duymayan, ya da kısıtlandığında asileşen çocuklara nasıl sınır koyabiliriz?

Anne-babalara çocuklarıyla ekran konusunda uzlaşabilme imkanı sağlayacak bakış açısı ve yöntemleri işleyeceğimiz bu atölye sonrasında, bir rahat nefes alıp, çocuklarınızla ilişkinizde yeni bir başlangıç yapabilmenizi hedeflemekteyiz.

Çocuğumuzla ilişkimizde bizi en çok yıpratan konular, genellikle bizim en çok önemsediğimiz, olmazsa olmaz dediğimiz konulardır. Kendimizin bu konularda neden bu kadar hassasiyet gösterdiğimizi, çocuğumuzun bu davranışının altında ne olduğunu fark edip, kritik anlarda dengede kalabilmek mümkün.

Farkındalığımızı arttırıp, yeni yöntemler öğreneceğimiz bu atölyeden, hem kendimize hem de çocuğumuza daha fazla şefkatle çıkacağız.

Pek çok anne-baba çocuklarını hoş tutmaya çalışmalarına rağmen, çocuklarının öfkeli tavırlarına maruz kalırlar ve tabi ki, kendilerini haksızlığa uğramış hissederler.Oysa çocuklarımızın algıladıkları ve hissettikleri bizimle aynı değildir. Onları acaba ne öfkelendirmektedir? Acaba bizim karşılamamız gerektiğiniz düşündüğümüz ihtiyaçlarıyla, onların beklentileri nerelerde uyuşmaz?

Çocuğumuzun dünyasına girip öfkeye neden olan durumları hissedeceğimiz atölyede, öfke anında kullanılabilecek yöntemlerin yanı sıra, öfkenin oluşmasını engelleyecek uzun vade çözümlerine de yer vermeyi amaçlamaktayız.

Ergenlik çağındaki çocukların bireyleşme ihtiyacıyla ailelerinden uzaklaşıp yeni bir güç ve özgürlük hissi arayışına girmeleri çok doğaldır. Bu süreçte ortaya çıkabilecek güç kavgası ve isyanların (pasif ya da agresif) önüne geçip, çocuklarımızla sağlıklı ve saygılı iletişim kurmanın yollarını göreceğiz.

Kendi ebeveynlik stilinizi de sorgulayacağınız bu seminerde iletişimde duygusal dürüstlük ve dengeyle bağ kurmayı ve güçlü iletişim diliyle işbirliğini sağlamayı da öğreneceğiz.

Yaşamda temel amacımız kendi doğrularımızla, değerlerimizle DENGEDE olmaktır: karşılaştığımız tüm durumlarda konfor alanımızı sağlamak ve böyle kalabilmek. Evde eşimiz ve çocuklarımızla olduğu gibi işte çalışma arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizde de beklentimiz, işlerin yolunda yürümesi için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesidir.

Ancak bazen yaşadıklarımız dengede kalmamıza engel olup stres yaratabilir. Tehlike yaratan bu durumu bertaraf edip konfor alanımıza geri dönebilmek için kişiliğimize göre farklı stratejiler kullanarak tepki veririz. Ancak verdiğimiz tepkinin etkisi ne oluyor? Bizi istediğimiz sonuca ulaştırıyor mu? Karşımızdaki kişinin işbirliği yapma isteğini ve işin gerekliliğine olan inancını arttıyor mu?

Bu seminerde yaşam tarzı tercihimizi, rahatken gösterdiğimiz olumlu davranışları ve yeteneklerimizi, stres altındayken iyi niyetle başvurduğumuz acil durum stratejilerinin yarattığı sorunları ve başkalarından beklentilerimizi fark edeceğiz. Kendimizi kabul edip gelişime açık yönlerimizi belirleyerek sadece aile ya da iş yaşamımızda değil, tüm ilişkilerimizde dengede ve bilinçli ilerleyebilen bir birey olabilmenin ilk adımını atmış olacağız.

Çocuklarımızın hiçbir şeye itiraz etmeden onlar için yaptıklarımızı hep takdir edip, istediklerimizi kabul etmelerini, hatta biz söylemeden sorumluluklarını bilip yerine getirmelerini isteriz. Ancak bu işbirliğini her zaman hissetmeyiz.

Bu seminerde istekleri saygılı bir şekilde yapmanın ve çocukları karşılıklı saygıyla sürece dahil etmenin işbirliği ihtimalini nasıl arttıracağını deneyimleyerek göreceğiz. Hem çocuğunuzla aranızdaki sevgi bağını güçlendirip onu cesaretlendirecek, hem de onun dünyasına girmenizi sağlayıp sorunlu davranışı çözümleyecek birçok yöntemi yine hissederek ve deneyimleyerek öğrenme fırsatını elde edeceğiz.

Zaman zaman çocuklarınızın itirazlarından ve ayak diretmelerinden bunaldığınız oluyordur. Ne yaparsanız yapın sürekli söylediklerinize direnç gösterdiklerinden, çocuğunuzla geçirmek istediğiniz zamanın keyfine de varamıyor olabilirsiniz.

Bu atölyemizde, çocuğunuzun dünyasına girip itirazlarını anlayarak, hoşgörülü ve kararlı bir şekilde çocukları sürece dahil etmenin işbirliği ihtimalini nasıl arttıracağını deneyimleyerek görme fırsatını elde edeceksiniz. Atölye sonunda, ebeveynlik yolculuğunuza, hem kendinize, hem de çocuğunuza daha güvenerek devam edeceğinizi umuyoruz. 

Load More